Лаптопа прегрява

Как да защитите лаптопа си от прегряване? Това е изключително значимо за неговото функциониране. Колкото по-топло е времето, толкова по-лесно се затоплят машините. Ето малко повече информация за температурите на компютъра и прегряването.

Проблемът  “ прегряване“ на лаптоп често се дължи на неправилна работа на охладителната система. Тя трябва да бъде редовно поддържана, в противен случай  компютъра губи своята функционалност . Едно по-сериозно прегряване би довело до повреда на хардуера.

Ние от Стемиком предлагаме почистване на лаптопи и компютри, както и всякакъв вид поддръжка на компютърни системи. Важно е да поддържате работата на компютъра си в много умерени температури!

Както споменахме, ако компютърът е прекалено горещ има огромна възможност за повреда при хардуера. Дори нищо да не се повреди във вашия лаптоп или настолен компютър, то животът на частите определено ще е по-кратък. Възможно е да загубите информация или повредите да се необратими за някои части. Ето това е една от основните причина да следите и да контролирате работните температури на вашия компютър.

Другата причина поради, която е неоходимо  да сте предпазливи относно прегряването на лаптопа или компютъра – трябва да знаете, че  колкото по-висока е температурата   на машината, толкова по-бавно ще работи всичко. Бихте се изумили щом разберете с колко много спада производителността ви. Трябва редовно да почиствате лаптопа си и по възможност да използвате допълнително охлаждане.

Може би се питате какви са добрите температури на работа, към които трябва да се стремите. Трудно е да се каже каква е точната температура, на която трябва да работи Вашият лаптоп или компютър, тъй като различните модели процесори и други части работят на различни стандартни температури. Точните цифри варират според типа на частите, производителя, останалите компоненти и прочие.

За процесорите можем да определим един по-конкретен диапазон, тъй като и Intel и AMD, единствените стабилни производители, работят с идентични температурни диапазони, въпреки че много хора смятат че АМД са доста по-горещи. Прието е, че безопасната горна граница при работа с процесорите им е около 80 градуса. Ако температурата се покачва над тези 80 градуса, то имате някакъв проблем. Когато компютърът е включен и не извършва никаква дейност е добре температурата да е под 40 градуса.

В случай, че имате  проблем с прегряване и поддръжка на лаптоп или компютър, ние от Стемиком – Мобилен Сервиз  сме готови да Ви помогнем – 0896840984

Comments are closed.

error: Content is protected !!