Защо е по-добре да преинсталираме Windows

Понякога хората прекарват часове, дори дни, в опити да почистят инфектираната си операционна система Windows. Истината обаче е, че не винаги има как да поправим всичко и да направим системата си отново безопасна. Освен, че като цяло това е натоварващ процес, то е по-добре да играете на сигурно и при определени ситуации направо да преинсталирате Windows.

В крайна сметка ключът към сигурната работа на компютъра е той да не бива инфектиран с различни гадинки. Ето защо използваме антивирусни програми, внимаваме в какви сайтове в влизаме. За това е създадена и поддръжката на компютри. Ако нещо обаче се прокрадне покрай вашия защитен форт, то значи има някакъв проблем в системата. Причини много и евентуални проблеми също. Има шанс файлът да се зарови надълбоко в системата Ви, да се скрие посредством rootkit или нещо друго. Може да се стигне до заразяване на системни файлове, загуба на информация, чужди очи в личните Ви данни.

Антивирусните програми не са перфектни и имат своите начини да бъдат преодолени. Те наистина могат да почистят компютъра ви от вируси, но понякога резултатът не е на 100% сигурен. При едно евентуално сканиране и намиране на един, в по-лош случай повече вируси, определено може да има още нещо, което антивирусната да не може да открие.

Ако компютърът Ви е сериозно заразен от вируси, не просто с някакъв тулбар или нещо, което показва някакви реклами, то най-добре е да се доверите на преинсталацията на операционна система. Стемиком може да Ви помогне при заразяване на Вашия компютър, независимо дали искате почистване от вируси или преинсталация на Windows.

Важно е преди да започнем с преинсталирането или каквото и да е било да направим резервно копие на Вашата информация, за да се застраховаме от евентуалната и загуба. Ние ще инсталираме наново всичкия софтуер, от който се нуждаете и като цяло след преинсталацията всичко ще е постарому, ако решим да използваме този подход.

Подобни теми

0 Comments

error: Content is protected !!