Cloud Storage услугите – 4 начина да се възползвате

Услугите за облачно съхранение на файлове стават все по популярни, с много безплатно място за съхранение и атрактивни оферти за абонамент. Може би се чудите защо може да Ви трябва нещо подобно? Стемиком ще Ви обясни!

  • Тези услуги са перфектното място за съхранение на Вашата информация, под формата на резервно копие! Директно може да поставите каквото си пожелаете, за да е налично то за Вас, дори ако компютъра Ви се счупи и информацията е загубена безвъзвратно (става много рядко, в повечето случай можем да възстановим всичко с определените умения и инструменти). Благодарение на програми като FreeFileSync може да настроите компютъра си автоматично да копира файловете Ви в облачната услуга, за да не се притеснявате дали всичко е запазено там. Задавате папката на услугата, която ползвате и всичко е наред!
  • Перфектното място за Вашата музикална колекция! Много приложения, Google Play Music например, позволяват да слушате музика от облачния си акаунт. Така че може да се възползвате от възможността, за да качите музиката си – тя ще е достъпна за вас навсякъде. Няма да загубите от качеството на музиката, да се притеснявате, че някоя от любимите Ви песни може да не е с вас.
  • Перфектното място за съхранение на снимки във висока резолюция. Така те няма да заемат много място на телефона или на компютъра Ви, няма да се налага да ги смалявате, за да може да са при Вас. С толкова много място на разположение, определено може да запазите висококачествените оригинали!
  • Файл Сървър! Този вариант е един от най-използваните. Може да определите определени директории да бъдат публични, а може да го направите и с отделни файлове. Може да разпращате линкове, за да достъпят файловете през браузър. Няма нужда качвате файлове никъде, за да ги изпратите на приятел. Забравете за dox, rapidshare и прочие!

Има възможност за споделяне на информация с точно определени хора. Те ще могат да разглеждат и свалят, но само през своите акаунти – никой друг няма достъп. Използвайки тези услуги, ние ще разтоварим много своя хард диск, който от своя страна няма да има нужда от толкова честа поддръжка.

Comments are closed.