Как да накараме компютъра да се изключва автоматично

Windows е операционна система, която позволява да правим график на различните действия. Всичко може да става по часовник, за да сме сигурни, че компютърът спира да работи когато това ни е нужно. Можем да го настроим да се изключва в края на работния ден, или както е удобно. Възможностите са много. С две думи, можете да накарате компютъра си да се изключва автоматично в определен час.

Тази процедура може да бъде определена като не много нужна от собствениците на лаптопите, тъй като те са усвоили до край възможността за използването на режим „спане“. Всеки един лаптоп, а защо не и компютър, може да влезе в такъв режим и да не консумира почти никаква енергия, а в същото време да може да се събуди и пусне за не повече от няколко секунди. Все пак, това не винаги е желаният ефект.

Цялата процедура по нагласяне на компютъра да върши неща автоматично, в определено от нас време, се извършва през Task Scheduler, който може да се намери в Административните инструменти на операционната система.

  1. Натискате на Create Task/ Създай Задача. Трябва да сложите тикчето на Run with highest privileges, тъй като действието изключване изисква пълни права.
  2. Отидете на раздел Trigger. Създайте нов и изберете времето и часа, в който да се задейства всичко.
  3. Отидете в раздел Actions/Действия и създайте ново действие. В кутийката Program трябва да въведете shutdown. В кутийката параметри трябва да напишете /S за изключване и /S и /F за принудително изключване, ако има включени програми.
  4. Да направим всичко по-интерактивно. Отидете в раздел Conditions/Условия. Там има различни опции, които позволяват да активирате изключването само, ако не сте били на компютъра х минути. Може да нагласите задачата да не бъде изпълнявана, ако компютъра се използва. След това отивате в раздел Settings/Настройки и задавате задачата да се рестартира на всеки 30 минути, ако не е изпълнена. Това става от It the task fails, restart every: Така, ако се наложи да ползвате компютъра до по-късно, той ще се изключи и след това.Следете блога на Стемиком редовно, за да ви запознаем с още хитринки!

Подобни теми

Comments are closed.

error: Content is protected !!