Какви са последиците след Удар на лаптоп ?

Тази статия ще ви даде информация за проблемите, които възникват в резултат на удар или изпусkане на лаптопа.
Първото нещо, което трябва да знаем е, че преносимите компютри са изключително крехък вид техника. Не е задължително ударът върху тях да е силен, за да възникне неизправност в тяхната работа. За съжаление непрекъснато ги излагаме на риск, тъй като лаптопите са изключително компактни и мобилни, именно поради това те често биват изтървани от своите собственици. Най – чувствителни към удар са хард диска (мястото въху което се записва нашата информация) и матрицата (екрана) на преносимия компютър. Имайте впредвид, че над 60% от повредите на лаптопа са вседствие на различни видове удари.
В какво се изразява повредата на лаптопа след удар?
Натискът или ударът, който понася лаптопа, като цяло е доста опасен за продължителността на неговият живот, тъй като е възможно да бъде засегнат всеки един компонет или няколко такива.
Едни от най – често срещаните повреди след удар и изтърване на лаптоп
1. Монитора (матрицата) е доста удачен пример за това колко различни последствия могат да възникнат след удар, ето и няколко възможни варианта:
– Счупени лампи на подсветката – вследствие на това екрана спира да работи, необходимо е да бъде извършен ремонт в специализиран сервиз
– Счупена матрицата – тук нещата са по- сложни, както от техническа, така и от финансова гледна точка, тъй като за да се отстрани проблема, трябва матрицата да бъде подменена с нова. За жалост при такава повреда единственото решение е смяна на матрицата, а тя е и една от най – скъпо струващите части
2. Пукнатини по корпуса на лаптопа – това не е никак приятно. На пръв поглед щетите са козметични, но с течение на времето съществува риск от разпадане на някои от елементите
3. Малки цепнатини по печатната платка на лаптопа – възможно е първоначално да не окажат влияние върху работата на лаптопа, но вследствие на загряването и изстиването, което е невъзможно да бъде избегнато, пукнатините, засегнати дънната платка се разширяват и я увреждат напълно. За жалост този компонент не е никак евтин
4. Повреден хард диск – както вече споменахме това е частта, върху която се записва нашата информация и при удар е напълно възможно да загубим всички записаните на него данни или някои от тях. След като лаптопа е ударен, твърдият диск може да продължи своята работа, но с течение на времето съществува риск от появата на някои от следните неизправности: преносимия компютър започва да забива, рестартира се или операционната система не се зарежда. При последното ( когато операционната система не стартира) има вариант за съхранение на данните. За да се осъществи прехвърлянето на информацията трябва да се обърнетe към сервиз за компютри, услугата е сравнително евтина.
Това са само малка част от щетите, които могат да възникнат при падане на лаптоп. СтеМиКомМобилен сервиз за ремонт на компютри и лаптопи, ви съветва, в случай на удар да се обърнeте незабавно към специализиран сервиз за да минимизирате щетите. Препоръчваме ви да постъпите така, защото в противен случай е възможно проблема да се задълбочи, било то от несъобразителност (ненавременна намеса) или некомпетентност (лица с липса на необходимата квалификация).

Съхранявайте правилно вашата компютърна техника, за да избегнете всичко изброено по – горе, а в случай, че не успеете и имате нужда от помощ винаги можете да се обърнетe към Сервиз за компютри – Стемиком.

FacebookGoogle+TwitterSvejoShare

Comments are closed.