Какви са възможностите на Windows Firewall

Важна ли е защитната стена за поддръжката на един компютър и предотвратяването на проблеми с него? Най-основната функция на този софтуер е да блокира непоисканите връзки към компютъра Ви от външната среда. Тя помага за предпазването от нерегламентирано влизане във вашия компютър заради уязвим софтуер или неправилна настройка на компютъра. Определено има доста вируси, които атакуват през Интернет и се надяват защитната ви стена да е изключена.

Трябва да знаете, че Windows Firewall върши долу-горе същата работа, като всяка защитна стена разработена от друга компания. Едно от предимствата и е, че тя главно изпълнява функцията  си във фонов режим, тоест рядко изисква вашето действие. Другите защитни стени правят това често и понякога е доста изнервящо. Определено трябва да я държите включена и да не я сменяте, освен ако това не е нужно и продиктувано от употребата на вашия компютър. Единствените въпроси, които защитната стена на Windows ще ви зададе е дали да пусне някоя връзка. Ако вече сте създали правило за нея, то и това няма да бъде зададено под формата на прозорец.

Защо можем да посегнем към друга защитна стена? Истината е, че тази на Windows определено има някои доста добри функции, но интерфейсът и е труден и негостоприемен. В другите софтуерни решения може да настройвате кои програми да се свързват с Интернет, само с няколко клика. Разбира се, това не е нужно на малкия потребител, защото той не ползва кой знае какво. Ако се нагърбите обаче с отговорността да контролирате софтуера и хардуер на едно по-високо ниво. Една добра защитна стена е задължителна, защото с нея ще сте по-ефективни в контрола на външния интернет трафик . В повечето случаи обаче това натоварващо и вкарва излишна сложност!

Какви са по-напредналите възможности на Windows Firewall. Определено защитната стена има повече възможности от колкото си мислят повечето хора, макар и интерфейсът и да не е толкова приятен.

Без проблем можете да създавате правила и изключения за отделни връзки. Може да блокирате определен софтуер да комуникира с Интернет или да го прави само с определени адреси. В пакета за поддръжка на компютри, до вашият  дом  или офис – Стемиком  – Мобилен сервиз за компютри и лаптопи  Ви предоставя настройка на защитна стена, независимо дали тази на Windows или не.

Comments are closed.

error: Content is protected !!