Защо лаптопа (компютъра) ми загрява?

В тази статия Сервиз за Ремонт на компютри – Стемиком ще ви опише най- честите причини, които карат лаптопите и компютрите да загряват и как можете да избегнете риска от изгаряне на този вид техника.
Прегряването на лаптопа е един от най-често срещаните проблеми, при преносимите компютри. То може да бъде доста лесно разпознато, тъй като вентилатора започва да работи на бързи обороти и много шумно. Съществуват много причини, които водят до загряване на този вид техника. Опитът ни с това неприятно явление показва, че в повечето случаи лаптопа грее, в резултат на замърсяване на охладителя, който се грижи за това процесора да не прегрява по време на работа. В случаите, в които наслоените прахови частици, не са почистени навреме и преносимия компютър буквално е задръстен с прах, е възможно да се стигне до изгаряне на лаптопа. За да не ви се наложи да се разделите с тази вещ, ви съветваме, минимум веднъж годишно да и осигурите цялостно вътрешно почистване. За да се отстранят всички попаднали замърсители е необходимо лаптопа, да бъде разглобен напълно, поради това не ви препоръчваме да си правите експеримент в домашни условия. В случай, че лаптопа ви има нужда от почистване, Ремонт на лаптопи Стемиком, ви съветва да се обърнете към специализиран Сервиз за компютри.
Неизправност в хардуерната част също може да стане повод преносимия компютър да отделя повече от обичайната топлина. Рядко, но все пак напълно възможно е вентилатора на охлаждането, да спре да работи или да е повреден. Тогава компонентите престават да се охлаждат и лаптопа започва да прегрява, в резултат на което забива и се рестартира, докато непълно не откаже да се включва. Тук отново е необходимо компютърната система да се разглоби, за да се подмени старият неработещ вентилатор с работещ. Ремонта по отстраняването на такъв проблем е между 20 лева и 30 лева, в зависимост от сервиза. Самата част струва от 30 лева до 50 лева, в зависимост от модела на лаптопа.
Няколко полезни съвета срещу прегряване на лаптопа от Мобилен сервиз за компютри и лаптопи Стемиком:
Съвет номер едно – почиствайте редовно лаптопа си в оторизиран сервиз за компютри (минимум веднъж годишно);
Съвет номер две – винаги използвайте подложка за лаптоп;
Съвет номер три – не поставяйте лаптопа върху мека мебел и източници на топлина;
Съвет номер четири- при избор на лаптоп имайте предвид, че процесорите AMD генерират повече топлина от Intel;
Съвет номер пет – погрижете се да осигурите дистанция между лаптопа и домашния любимец в случай, че имате такъв;
Съвет номер шест – не ви съветваме да отваряте сами лаптопа си.
В случай, че настолния или преносимия ви компютър има нужда от почистване, преинсталиране на Windows, премахване на вируси, подмяна на компонент или какъвто и да друг ремонт можете да се обърнете към Поправка на лаптопи и компютри – Стемиком. Гарантираме на своите клиенти ниски цени, бързо обслужване и висок професионализъм!

FacebookGoogle+TwitterSvejoShare

Comments are closed.