Защо компютъра ми няма звук, картина или интернет?

Защо лаптопа (компютъра) ми няма звук, картина или интернет? Това са въпроси, които за съжаление доста често си задаваме! В тази статия Сервиз за компютърни системи- Стемиком ще ви поясни кои са някои от основните виновници, за възникването на тези проблеми и как да се справите с тях.

Проблем със звука……

може да възникне както от хардуерно естество, така и от софтуерно. Понякога в резултат на токов удър е възможно звуковата карта да изгори. Тогава е необходимо да се закупи нова такава, като цената стартира от 15 лева и достига до 200 лева за професионална. Доста по-голям е процента, обаче в резултат на неизправност свързана със софтуера. Това се случва в следните случаи – некачествено инсталиран или неправилен драйвер, при зараза на компютъра (лаптопа) с вируси, повредена операционна система и други. В 80% от случаите лаптопа няма звук в следствие на некоректен драйвер. За съжаление все още не е създадена програма, която да диагностицира точната причина за загубата на звука на компютърната система.
laptopa nqma kartina

Загуба на картина при лаптопа

(компютъра) – възможно е да се сблъскате с изкривено изображение на екрана, липса на картина, изображението да е доста тъмно и едва забележимо. Когато причината за това е от софтуерната (програмната) част най- често това е породено от проблем с Windows (операционната система) или графичния драйвер. При липса на картина от неизправност свързана с хардуера причините могат да бъдат няколко – проблем с видеокартата, видеопаметта на лаптопа, захранването, счупен (пукнат) екран, повредена подсветка, инвертор или лентов кабел на матрицата. СтемикомМобилен сервиз за компютри и лаптопи, ви съветва при проблем с изображението на компютърната система, да се обърнете към сервиз, който да диагностицира точната причина. Така проблема ще бъде отстранен навреме и вие ще се предпазите от по- големи щети, тъй като при износване на лампата на подсветката, тя започва да натоварва инвертора, в следствие на което изгарят и двете. Розовеенето и потъмняването на екрана са първите признаци за изгаряне на подсветката.

laptopa nqma internet

Лаптопа няма интернет

– в 90% от случаите това се дължи на токов удър или гръмотевични бури, където лан картата изгаря. На второ място поставяме проблем, който е свързан с интернет доставчика, за това Стемиком – поправка на компютърни системи, съветва потребителите при загуба на интернет връзката първо да се свържат с фирмата, която ги обслужва. При зараза на компютъра (лаптопа) с вируси много често се засяга точно интернет връзката. Тогава е необходимо да бъдат отстранени проникналите вируси, в случай че не успеете да се справите сами с тях, винаги можете да разчитате на помощ от наша страна – Сервиз за лаптопи и компютри- Стемиком. И на последно място, сред най- често срещаните причини, за загубата на мрежата поставяме изгорял рутер. В случай, че рутера ви е предал единствения вариант е да го смените с нов.

Сервиз  – Стемиком предлага на своите клиенти разнообразие от мрежова техника на конкурентни цени.

FacebookGoogle+TwitterSvejoShare

Comments are closed.