Безплатни антивирусни програми

Да използваш компютъра си без защита от антивирусна програма е меко казано безотговорно. Дори и да не Ви пука за информацията или за самия компютър, то оставяйки го незащитен помагате на киберпрестъпниците да го използват за свои цели в хакерски атаки. Ако разполагате с компютър или лаптоп, който не е оборудван с антивирусна програма, инсталирайте веднага. Не се притеснявайте, ако не искате да отделяте средства за това. Има доста безплатни варианти, които вършат работа. Дори да се сдобиете с безплатна антивирусна програма, която да не Ви допадне, то може да я премахнете, без да губите пари. Определено ще намерите нещо, което да Ви служи добре.

Защо да не използваме пиратски версии на антивирусни програми, а безплатни такива. Нека оставим на страна това, че Вие сте се сдобили нелегално с програмата и, че това не е етично. Първото, което е, че обикновено пиратските лицензи не траят достатъчно дълго. Те биват разкрити почти веднага, което значи, че често ще оставате незащитени. Освен това, кракнатите версии не се ъпдейтват както трябва или пък не са налични в последната си версия, в повечето случай, което е своеобразна дупка в сигурността на системата. Неналичието на актуална или закупена пълна версия може да доведе до липсата на важни функционалности. В повечето случай една безплатна антивирусна програма се справя по-добре от пиратска платена антивирусна.

Една много добра безплатна антивирусна програма, която в същото време е и много популярна и в безплатния си, и в платения си вариант (това говори само по себе си за качеството и) е AVG Free Antivirus. Тя разполага с добри механизми за сканиране и борба с вирусите. Получава чести и адекватни актуализации на вирусните дефиниции.

Друга добра антивирусна програма, която може да Ви се притече на помощ, ако вирус не позволява инсталирането на друга антивирусна или блокира нейната работа. Malwarebytes Anti-Malware е програмата, която най-добре се справя с почистването на вече заразени машини, които са били без антивирусна програма.

Подобни теми

Comments are closed.

error: Content is protected !!