Клавиатура на лаптоп

Клавиатурата на лаптоп е нещо, без което определено той става не използваем. Не се случва постоянно, но поне 1-2 пъти през живота на един лаптоп се случва тя да спре да работи напълно или частично. Дали причината е, че сме залели клавиатурата с бира или безалкохолно или просто времето и е свършило? Вариантите са много.

Понякога се случва само един 2 бутона да не работят или да се натискат по-трудно. Това може да се дължи на замърсяване и натрупване на трохички и други дребни частици, които да пречат на работата на клавиатурата. Тогава проблемът може да се реши и само чрез почистване на клавиатурата, без никакви интервенции. Това става с компресиран въздух, с разглобяване на клавиатура. В други случаи, нещата не са на повърхността, а самите бутони имат нужда от почистване с някакъв дезинфектант, например ако сме залели клавиатурата, но това не винаги помага.

Ние от Стемиком имаме и наблюдения, че не винаги нещата са от проблем при хардуера. В някои случаи се налага да се провери дали проблемите с клавиатурата на лаптопа не се дължат на проблем с драйверите или конфликт с приложение от трето лице. Тогава работим без да разглобяваме и да подменяме. Обикновено с няколко изтрити и подменени файла нещата се оправят.

Както при матрицата за лаптоп, така и при клавиатурата може да се случи тя да загуби връзка с дънната платка на лаптопа. При този случаи клавиатурата може да не работи частично, но може отново да не работи въобще. Тогава се налага да разглобим корпуса, да свържем кабела на ново или да го подменим.

При някои модели лаптопи е възможно да се подменят само някои бутони, ако те са се счупили, но това рядко е възможно, тъй като производителите предлагат само цялата клавиатура в комплект. При всички случаи, ако се наложи да подменим клавиатурата ще направим това в най-кратък срок и по утвърдената…………….

/ръководството продължава в Част 2/

Подобни теми

Comments are closed.

error: Content is protected !!