Батерия за лаптоп

Батерия за лаптоп? Батериите за лаптоп са един от компонентите, на който се обръща най-малко внимание, а всъщност те са наистина важни за безпроблемната работа на машината , особенно когато сме на път. Защо батериите на компютъра ни умират, защо техният живот намалява с времето? Истината е, че голяма част от проблемите  с батерията идват предимно от неправилната им поддръжка, или те просто  умират, тъй като имат определени цикли живот.

Първо ние от Стемиком трябва да ви обясним какво е цикъл на  батерията?

Цикъла на  батерията за лаптоп е пълното зареждане и съответно разреждане на една батерия. Обикновенно живота на батериите е около няколко стотин цикъла, като всичко зависи от типа,  и начинът, по който се съхранява тя. Преди да започнем с обясненията трябва да споменем, че при нужда можем да Ви предложим пълен набор от батерии за лаптоп на най-добри цени. Сега да продължим с въпросите?

Как да съхраняваме батерия, която не използваме?

Li-ion батериите се саморазреждат, макар и това да става доста бавно. Ако оставите една батерия прекалено дълго тя ще се разреди до край и електронния предпазител да се отвори. Това стане ли, батерията става неизползваема.

Най-доброто, което може да се направи е да се поддържа на  40-60 процента заряд. Това е най-стабилната стойност, за да не се повреди батерията. През около месец проверявайте батерията и, ако нейният заряд е паднал под 20 процента, то отново заредете до 60 процента.

Друга често срещана причина за повреда и намаляване живота на една батерия за лаптоп е, че тя стои постоянно включена в електричеството. Това генерира допълнителна топлина в батерията, което е предпоставка за нейната повреда. Добре е когато, използвате лаптопа постоянно, включен в електрическата мрежа да следвате горния ни съвет за съхранение.

Понякога батериите се повреждат и от възрастта си. Идва един момент, при който батерията не може да продължи да работи и независимо от броя цикли, които и остават, тя просто блокира.

Ако имате проблем с вашата бетерия , можете да се обърнете  към Стемиком – Мобилен сериз, за да ви предложим най-добрият съвет, за това как да я поправите или замените с нова.

FacebookGoogle+TwitterSvejoShare

Comments are closed.